Opskrifter

Jeg tænkte at jeg lige ville dele nogle af mine gode opskrifter med jer…
Velbekomme!

 

Hjemmelavede knækbrød med masser af kerner

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkerkerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 3,5 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2,5 tsk. salt
  • 2 dl vand
  • 1,25 dl olie

Fremgangsmåde

  1. Rør havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkerkerner, græskarkerner, hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål.
  2. Tilsæt vand og olie, og rør dejen godt sammen – ja, den skal være klistret!
  3. Læg et stykke bagepapir på bordet foran dig, hæld halvdelen af dejen op på papiret og læg endnu et lag bagepapir ovenpå.
  4. Rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir, læg det hele over på en bageplade og fjern det øverste lag papir.
  5. Gør det samme med den anden halvdel af dejen.
  6. Skær dejen ud i firkanter (eller hvad du nu synes) med en pizzaskærer, og bag knækbrødene i ca. 15 min. ved 200 grader.

Hvis du ikke lige har alle de rigtige ingredienser, så bare brug hvad du har. Hvis du investerer i alle kerner og frø (som i øvrigt ikke koster alverden), så har du til ret mange omgange.

Velbekomme!

 

Nemme koldhævede boller

Jeg bruger altid denne opskrift, når jeg skal lave koldhævede boller (som regel smækker jeg dejen sammen om aftenen og så bliver det til lækre morgenboller)

Ingredienser
1/4 pakke gær
8 dl vand
1 spsk salt
5 dl havregryn
12 dl mel

Opløs gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser.

Ovenstående er grundopskriften. Jeg erstatter normalt 1dl mel med fuldkornshvedemel og tilsætter 1 dl putter solsikkekerner og en revet gulerod. Det er virkelig godt! Man kan også putte nødder eller chokolade i – kun fantasien sætter grænser

Jeg laver dejen og putter den i en lufttæt beholder hvorefter den sættes på køl. Næste morgen laver man bollerne vha. to spiseskeer – man skal ikke bruge fingrene, dejen er alt for klistret. Bollerne bages ved 200 g varmluft i en halv time. Dejen kan sagtens holde sig en tre dage i køleskabet så længe det er i en lufttætbeholder – så er der nybagte boller også til uventede gæster =)

Velbekomme!

 

PeanutButter haystacks (Peanutbutter høstakke)

Endelig har jeg fundet ud af hvad man skal bruge peanutbutter til! Dette er en amerikansk snack. Første gang vi blev præsenteret for den var den aften vi var ud og se SuperBowl med nogle fra kirken. Vi var begge enige om at de var lækre og jeg fandt denne lette og lækre opskrift. Jeg ved dog ikke om man kan få det hele hjemme i Danmark, men kan jo undersøges… I får lige ingredienserne i cups da det jo er en amerikansk opskrift =)

Ingredienser

  • 1 cup butterscotch chips   (170g) (en slags mini karamelknapper – smager som de firkantede karameller man kaster sidste skoledag)
  • 1/2 cup peanutbutter         (130g)
  • 1/2 cup saltede peanuts    (75g)
  • 2 cups chow mein nudler  (90g) (nogle små, tykke, sprøde nudler)

Butterscotch chips og peanutbutter smeltes sammen over vandbad eller i mikroovn. Det røres sammen og peanuts og nudler vendes i til de er helt dækkede. De fordeles nu i små ‘høstakke’ på et stykke bageparpir. Lad dem stå og tørre til de er størknede.

Velbekomme!